21 Kasım 2013 Perşembe

2013 SONBAHAR MAKYAJI ÜZERİNE

          Sonbaharın gelmesiyle tabiatta gerçekleşen renk değişimleri makyajımıza da yansıyor. Toprak tonları her sonbahar olduğu gibi bu sezonda farlar ve ojelerde kendini gösteriyor. Bunun dışında mat yeşiller de çok trend. Eyelinere gelince hem gece hem gündüz makyajında yoluna tam hız devam ediyor =) Kuyruklusu, kuyruksuzu, siyahı, kahverengisi ve ya mürdümü tercihe göre göz makyajımızda kendini gösteriyor. Bu sonbaharın en dikkat çeken yanı ise farlarda siyaha yakın bordo, yakut ya da çok koyu mor tonların yer alması.

          Ojelerde de koyu tonlar oldukça ilgi çekiyor; hatta ünlü markaların yeni renklerine baktığımızda bu tonları ön sıralarda görüyoruz. Dudaklarda da yine koyu mor ve bordolar kendini gösteriyor.
          2013 sonbaharında koyu, kopkoyu tonlar her yerde. Peki hepsini aynı anda mı sürmeli? Neyi ne zaman sürmeli? Bu noktada dikkat etmemiz gereken birkaç husus var. Öncelikle yüzümüzün hangi noktasını vurgulayacağımıza karar vermeliyiz. Vurgu gözlerde olacaksa; gözlerde koyu dumanlı göz makyajı tercih edilirken, yüzün diğer bölgelerinde hiç makyaj yokmuş gibi görünmeli, tabi dudaklarda da nude tonlarda rujlar kullanılmalı. Vurgu dudaklarda olacaksa; gözlerde abartıya düşmemek gerek, ten rengine uygun bir far yada eyeliner, bol bol maskara tamam.
        

          Koyu tonlu ruj hele ki kırmızıysa; insanı rezil de eder vezir de=) Doğru yerde kullanmak çok önemli. Kadınlar üzerinde özgüven arttırıcı özelliğini de unutmamak gerek; o halde topluluk önünde konuşma yapacağımız zamanlarda, düğünlerde, önemli günlerde... kısacası özgüvene ihtiyaç duyduğumuz anlarda, koyu renkli rujumuz bizim yardımımıza yetişebilir ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder